image image image image image image
Üzenet
 • EU e-Privacy Directive

  This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

  View e-Privacy Directive Documents

Minősítések

IP-védettségi fokozat

A víz és por elleni védelem kritikus jelentőségű számos alkalmazás esetén, az iparban egy szabványosított besorolási rendszert használnak a készülékek védelmi szintjének meghatározására. A behatolási védelmi védettségi szint (Ingress Protection – IP-védettségi fokozat) egy kétjegyű szám segítségével mutatja meg, hogy a készülék mennyire védett a vízzel és egyéb idegen testekkel szemben.

IP védettségi fokozatok
Első számjegy: szilárd tárgyak
Második számjegy: víz
Nincs védelem a szilárd tárgyakkal való
kontaktus esetén.
0
0
--
Nem tudnak bekerülni 50 mm-nél nagyobb
átmérőjű tárgyak; biztonságos a nagyobb
felületekkel való érintkezés esetén
1
1
Védett a függőlegesen eső
vízcseppekkel szemben
Nem tudnak bekerülni 12,5 mm-nél nagyobb
átmérőjű tárgyak
2
2
Védett a vízcseppekkel szemben, ha
azok maximum 15°-kal térnek el a
függőlegestől
Nem tudnak bekerülni 2,5 mm-nél nagyobb
átmérőjű tárgyak
3
3
Védett a vízzel szemben, ha maximum
60°-kal tér el a függőlegestől (spray)
Nem tudnak bekerülni 1 mm-nél nagyobb
átmérőjű tárgyak
4
4
Védett bármilyen irányból érkező vízzel
szemben.
Korlátozott mértékben bekerülhet por, de ez nem zavarja a megfelelő működést; teljes védelem a külső tárgyakkal való érintkezéssel szemben
5
5
Védett a bármilyen irányból, kisebb
sugárban érkező vízzel szemben.
Nem kerül be por; teljes védelem a külső
tárgyakkal való érintkezéssel szemben
6
6
Védett a bármilyen irányból, nagy
sugárban érkező vízzel szemben
--
--
7
Korlátozott mértékben, káros hatás
nélkül bekerülhet víz, meghatározott
mélységig (nyomás miatt maximum
1m) és ideig el is merülhet
--
--
8
Alkalmas folyamatos merülésre
gyártás-specifikus feltételek mellett.

IP6X Védettség:

IPX8 Védettség:

IP68Mivel egy IP68-os védettségi szint extra ellenállóságot biztosít a zord környezetre, megfelelő lehet bizonyos, speciális alkalmazásokhoz. Például a víz alatti alkalmazások extra védelmet igényelhetnek az elmerülés mélysége és időtartama szerint. Az IP68-as védettségi szint nem mutatja, hogy a készülék ténylegesen működik víz alatt, csak annyit, hogy sértetlen marad és a vízből való eltávolítása után tovább működik.

Só-köd, sópermet teszt

A só-spray teszt egy standardizált módszer, amellyel festett minták korrózióállóságát ellenőrzik. A festés olyan fémrészeknek nyújt védelmet a korrózió ellen, mint például az acél, zamak (cinkötvözet), vagy a sárgaréz. Mivel a festékréteg magas korrózióvédelmet tud nyújtani az adott alkatrész egész tervezett élettartamára, szükséges egyéb módszerekkel mérni a korrózióvédelmet. A só-spray teszt egy felgyorsított korróziós teszt, amely korróziós támadást indít az adott festett mintával szemben, hogy ezáltal mérhetővé váljon, megfelel-e védőborításként történő alkalmazásra. A korrózió (oxidok) megjelenését egy bizonyos idő után kiértékelik. A teszt időtartama a festékborítás korrózióvédelmétől függ; minél korrózióállóbb a festékborítás, annál hosszabb ideig nem mutatja a korrózió jeleit a teszt során.

A só-spray teszt kedvelt eljárás, mivel olcsó, gyors, jól standardizált, és szükség esetén ismételhető. Azonban, csak gyenge összefüggés van a só-spray tesztre felhasznált idő és a festékborítás tervezett élettartama között, hiszen a korrózió nagyon összetett folyamat, amit számos külső tényező is befolyásolhat. A só-spray tesztet ennek ellenére széles körben alkalmazzák az iparban a festett alkatrészek korrózióállóságának méréséhez.

Só permet tesztkamra

Só köd, só permet teszt:

E-Mark

,,E” számok értelmezése: Az ország jelölése, ahol a termékek forgalomba hozatali engedélyét az ECE előírások (Európai Gazdasági Bizottság) szerint kiadták és a bevizsgálást elvégezték. A bevizsgálás nem kötelező minden országban. Az E13 Luxemburgban kiadott engedély.

E13: Luxemburg

E-Mark:

RoHS

A RoHS (A veszélyes anyagok használatának korlátozása) az Európai Bizottság (EC) által 2003. január 27-én kibocsátott irányelv. Ez az Európai Unió tagországait arra utasította, hogy 2004. augusztus 13-ig olyan helyi jogszabályt hozzanak, ami a RoHS irányelvet törvényes követelménnyé teszi a 2006. július 1-i hatályba lépési dátum előtt.

A követelmény célja egyszerű – hat anyag használatának korlátozása az elektromos és elektronikus berendezésekben (EEE), hozzájárulva az emberi egészség és a környezet védelméhez. A RoHS irányelv hat anyag korlátozását írja elő:

 • Kadmium
 • Higany
 • Ólom
 • Hatértékű króm
 • Brómozott égésgátlók (PBB és PBDE)

Tiltottak azok a berendezések, amelyek adott határérték feletti mennyiségben tartalmaznak ólmot, kadmiumot, higanyt, hatértékű krómot, valamint polibrómozott bifenil (PBB) és polibrómozott difeniléter (PBDE) tartalmú égésgátlókat. Csak néhány „műszaki okok miatt elkerülhetetlen” kivétel fordul elő (pl. higany a fénycsövekben, ólom az üvegben).

FCC Megfelelőség

A készülék rádiózavarási határértékek tesztje során teljesítette az FCC (Federal Communications Commission, Szövetségi Hírközlési Tanács) előírásainak 15. cikkelye szerinti feltételeket. A szóban forgó határértékek megállapítása biztosítja, hogy a készülék környezetében ne legyenek észlelhetők káros elektronikus zavarok.

FCC Nyilatkozat:

CE Jelölés

A CE-jelölés kulcsfontosságú mutató, hogy a termék megfelel az uniós jogszabályoknak, és lehetővé teszi a termékek szabad mozgását az európai piacon.

A gyártó saját kizárólagos felelőssége, hogy megfelel az összes jogi követelménynek a CE-jelölés eléréséhez, és biztosítja annak érvényességét, hogy a termék értékesíthető az egész Európai Gazdasági Térségben.

CE-jelölés nem jelzi azt, hogy a termék az EGT-ben készült, hanem csupán azt állítja, hogy a terméket megvizsgálták, mielőtt forgalomba hozták, és megfelelt a jogszabályi előírásoknak. Ez azt jelenti, hogy a gyártó ellenőrizte, hogy a termék megfelel az összes vonatkozó "alapvető követelmények" (pl. biztonsági, egészségügyi, környezetvédelmi követelmények).

CE Nyilatkozat:

TÜV Tanúsítványok

A világ, vezető autógyártói fejlesztették ki az ISO/TS16949-t, és az ISO 9001 szabványon és az autóiparon belüli nemzeti minőségi előírásokon alapul. A gyártók világszerte alkalmazhatják - az autók, alkatrészeik, elemeik vagy rendszereik előállítása során.

ISO/TS 16949 nemzetközi elismertsége a tanúsítás után biztosítja a szervezet hitelességét globális beszerzési szerződések kötésekor vagy üzletkőr bővítésekor. A szervezeten belül segít csökkenteni a termelési változatosságokat és javítja a gyártás hatékonyságát, mindkét tényező fontos az eredményesség szempontjából.

Javul az autógyártásban a beszállítói lánc termékeinek és a folyamatnak a minősége egységes és következetes nemzetközi minőségügyi rendszerkövetelményeket lehet alkalmazni az autógyártásban megnő a bizalom a globális beszállítói minőség iránt

ISO / TS 16949 szerinti tanúsítás segíti egy közös minőségirányítási rendszer megközelítés létrehozását a teljes ellátási lánc számára, és megkönnyíti az iparági 'legjobb gyakorlatok' elérését.

ISO/TS16949 Tanúsítvány:

ISO9001 Tanúsítvány:

AE-CM 11F Dom Kamera

 • Dom kamera buszokba, kamionokba
 • Beépített mikrofon
 • Automatikus éjszakai infra mód

AE-CM 104 Oldal Kamera

 • Széles körü felhasználhatóság a forgatható kamera belsőnek köszönhetően, lehet oldal-, palfon- és tolatókamerának is használni

Elérhetőségek

Autó-Multimédia Kft.
2040 Budaörs Budapesti út 121.
Tel.:
06-23-440-309; 06-30-9445-460; 06-20-379-7454;
Tel: 06-23-428-060
Nyitvatartás: H-P: 8-17-ig; SZ-V: Zárva
E-mail:
info@psvt.hu